subota, 4. siječnja 2014.

Krem juha od celera

Nedavno sam u jednom restoranu po prvi puta probala ovu juhu i to je definitivno jedna od boljih juha koje sam isprobala. Zapravo je dosta gusta, više je kao kaša, ali se može razrijediti vodom po želji.



Recept:

Na malo maslinova ulja prepržiti luk te dodati na kockice narezan prethodno oguljen korijen jednog celera i jedan srednji krumpir. Sve zajedno malo popržiti a potom dodati oko litru vode (može i više ovisno o gustoći koju želite postići). Tokom kuhanja dodati začine sol i papar i jedan protisnuti češnjak. Kad je kuhano izmiksati štapnim mikserom i dodati dvije do tri žlice vrhnja za kuhanje i vratiti na vatru da još jednom zakuha i gotovo. Po želji ukrasiti svježim peršinom.

Celer je inače jako zdrav, a ova juhica baš prija nakon blagdanske teške hrane.


Imajte lijepu subotu,

0 komentara:

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica