DIY Štrumf kapa

By Lota - veljače 27, 2014

Ove nedjelje će se, sada već tradicionalno, održati maskenbal između vrtićkih skupina. Prethodnih su godina kao vrtićka skupina bili maskirani u pčelice, u bojice, zečiće, a ove su godine na redu štrumfovi.
Svake godine se u vrtiću netom prije maškara održavaju radionice djece i roditelja na kojima se izrađuju maske. No ove godine umjesto radionice u vrtiću kostime u suradnji s djecom trebaju kod kuće pripremiti roditelji.

Vrtić je od sponzora dobio plave majice i plavu boju za lice dok roditelji trebaju osigurati bijele hlače ili tajice i kapicu. Zapravo smo trebali izraditi samo kapicu dok su bijele tajice kupljene u HM-u (na odjelu za djevojčice).

U nastavku je postupak večeras izrađene štrumf kapice.


1. korak

Na papiru iscrtajte željeni oblik kape i izrežite ga. Prethodno ste naravno izmjerili obujam glave onog tko će kapu nositi. 
Sin mi je svoju pomoć osigurao donijevši mi trapavog štrumfa za inspiraciju. Isključivo želi biti Trapavi :)


2. korak

Prislonite izrezani oblik kape na platno i olovkom iscrtajte obrise.


3. korak

Izrežite škarama iscrtani oblik na platnu.


4. korak

Pazite da ono što ste iscrtali olovkom bude unutarnja strana koju ćete spojiti pomoću šivaće mašine ili ručno ako ju nemate, a donji rub kapice porubiti.


I dobijete konačan izgled kapice. Kako bi kapica imala oblik i dobro stajala na glavi gornji dio do dijela koji će biti popunjen glavom mališana ispunite vatom ili nečim drugim.

Kako izgleda cjeloviti kostim vidjet ćete u nedjelju.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentari