Jesen u Beču

By Lota - listopada 01, 2016

Nakon nekoliko godina ponovno smo bili u Beču. Bili smo jednom u proljeće i jednom zimi. Lijepo je vidjeti ga u svako godišnje doba. Iako je jesen kalendarski već počela prate nas gotovo ljetne temperature. Vrijeme je idealno za razgledavanje grada. Dosta fotografija okinuto je iz hop on hop off busa. Moramo pohvaliti vodića Charlesa koji nije stao hvaliti hrvatska vina :). 

U Beču je zaista mnogo toga za vidjeti. Niti ovaj put nismo stigli vidjeti sve što smo htjeli. ZOO je definitvno još na listi želja. Nadam se da će biti prilike za popravni.

Stephansdom, Schönbrunn, Trg Marije Terezije kojeg omeđuju s jedne strane Muzej povijesti umjetnosti, a s druge strane Prirodoslovni muzej (nekoliko fotografija slijedi na samom kraju ovog posta), Burggarten, crkva sv.Petra, Heldenplatz, Hofburg, Karlskirche, Prater, Albertina, Ringstrasse, Hundertwasserova kuća, Parlament, DC Tower 1 - najviša zgradu u Beču u naselju Donau City, Mariahilferstrasse - šoping ulica ekvivalent Oxford street u Londonu... neke su od znamenitosti koje vrijedi posjetiti.

Pa uživajte u virtualnoj šetnji ovim veličanstvenim gradom...

















































Slijedi nekoliko fotografija palače Schönbrunn, nekoć ljetne rezidencije Habsburgovaca gdje smo sudjelovali u jednoj od brojnih turističkih atrakcija - Strudelshow-u.



















Ev i nekoliko fotografija podruma u kojem se održava Strudelshow. Prostor s divnim detaljima uređen baš po mojem guštu. Također, podijelit ću i originalni recept štrudle koji smo tamo dobili.











Recept za apfelstrudel:

Tijesto:
250 grama brašna
2 grama soli
1 jaje
100 grama mlake vode
20 grama ulja

Izmiješati sve sastojke u mekano tijesto dok se ne prestane lijepiti za ruke i podlogu. Formirati kuglu i ostaviti da odleži u biljnom ulju 30 minuta. Zatim staviti tijesto na platnenu pobrašnjenu podlogu i izvaljati u pravokutni oblik. 

Smjesa od maslaca i krušnih mrvica:
100 grama krušnih mrvica
50 grama maslaca
Zagrijati maslac, dodat krušne mrvice i pržiti ih do zlatno smeđe boje.

Šećer-cimet:
 pomiješati
140 grama šećera
10 grama cimeta

Punjenje:
150 grama smjese od maslaca i krušnih mrvica, 150 grama šećera-cimeta, 170 grama grožđica, 10 grama limunovog soka, cca 1 kg oguljenih i narezanih jabuka (u ovome se krije tajna ove štrudle jer se jabuka reže na tanje komade koji će se otopiti i postati jako mekani i nešto deblje komade koji će zadržati strukturu i nakon pečenja), malo ruma.
Pomiješati sve sastojke.

Staviti punjenje na tijesto i srolati. Staviti štrudlu u namašćeni lim i peći na 190 stupnjeva dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Čim je štrudla gotova premazati ju otopljenim maslacem.

I na kraju nekoliko fotografija iz prirodoslovnog muzeja. Drugoj polovici najdražeg.















Nadam se da ste uživali,


  • Share:

You Might Also Like

2 komentari

  1. Prekrasan grad! Posjetila sam ga odmah prije praga i zbog toga mi je ostavio dojam da je hladan (ne klimatski,kuzis sta zelim reci), prag mi je puno drazi. Ali divan je bec svakako, a slike savrsenstvo kao uvijek ❤

    OdgovoriIzbriši