Knjižnična naprtnjača

By Lota - rujna 17, 2016


Već nekoliko godin u školama traje projekt poticanja čitanja među djecom i njihovim obiteljima. U tom smislu osmišljena je ''putujuća'' naprtnjača koja sadrži knjige koje učenici donose svojim kućama na period od sedam dana. U tom periodu cilj je zajednički u krugu obitelji pročitati knjige. 

Sinoć dok su djeca bila okupana,a pred odlazak na spavanje započeli smo s čitanjem. Svatko će pročitati po jednu od tri knjige, a na kraju ćemo zapisati dojmove u blježnicu dojmova nakon čega će sin u školi prezentirati doživljaje vezano uz ovaj projekt.

Osobno smatram da je ovo divna ideja i nastojanje da se popularizira čitanje, a djeca odmaknu od televizije i igrica koje ih sve više zaokupljaju. Vrijednosti koje im usadimo sada dok su mali nosit će kroz život.






  • Share:

You Might Also Like

4 komentari

  1. Dear Lota,
    I encouraged such a project, especially when referring to children. Deserves all our attention and investment. Congratulations to those who launch such a project!
    Your family is wonderful.
    Warm hugs,
    Mia

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dear Mia,

      thank you for a nice comment. All the best to you and your family, Lota.

      Izbriši
  2. Meine Liebe,
    das sind für mich immer wunderbare Momente, mit meinen Kindern.
    Weiterhin viel Freude beim Vorlesen.
    Alles Liebe,
    Manuela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Liebe Manuela,
      Ich freue mich sehr Ihren blog zu lesen. Ich habe gesen dass Sie sieben Kindern haben. Das ist so wunderbar!!! Einamal war ich in Salzburg. Es ist so schön. Mit freundlichen Grussen, Lota.

      Izbriši