nedjelja, 23. listopada 2016.

Smirujući tonovi jeseni

Dragi čitatelji,

ovaj vikend bez kiše idealan je za boravak na otvorenom. Uživam promatrati kako vrt poprima novi jesenski ogrtač. Djeluje tako smirujuće. Ocvali cvjetovi, lišće u žutim, smeđim i crvenim tonovima kadrovi su s kojima se opraštamo od radova vani i sve više orijentiramo na interijer. Dojmu pridonosi i neka sumaglica koja je prisutna veći dio dana.

Zabilježila sam nekoliko kadrova ovog vikenda i napravila jesenski aranžman na ulazu u kuću. Ukrasni kelj, maćuhice, vrijesak i još jedne zimzelene žbunaste biljke kojoj ne znam ime ( na teglici je pisalo samo hebe mix kao i na mnogim drugim u vrtnom centru).Posebnu draž ima mahovina nastala u fugama opločnika. Nekad takvo što ne bih mogla vidjeti, ali sada mi se baš sviđa.


Zanimljivo je kako se neke biljke opraštaju od cvatnje (hortenzija) dok druge tek kreću pokazati svoj cvijet ( bijela jesenska šumarica).
Čekam pošiljku ruža penjačica za ovaj luk. S lijeve strane je trenutno ruža Mme Isaac Pereire divnog mirisa, ali kod mene dosta loše cvatnje.Kuglasti javor počeo je širiti svoju krošnju i uskoro će raditi hlad nad ljuljačkom.Pokoja grana forzicije je u cvatnji.

Puno pozdrava,

6 komentara:

Od 23. listopada 2016. u 18:19 , Blogger Gordana Bucka kaže...

UF, uf, koliko sam ja toga na ovom prekrasnom blogu propustila. Cvijeće u tegli si jako lijepo aranžirala a jesen ti je bome poprilično obojala tvoj vrt. Imaš razmolike biljke, a svaka ima svoju posebnost i svaka se na drugačiji način priprema za vrijeme mirovanja. Sve u svemu jako lijepa okućnica draga Lota :))

 
Od 24. listopada 2016. u 15:01 , Blogger Lota kaže...

Draga Gordana, ja sam se već ozbiljno zabrinula gdje ste. Poslala sam vam i mail pa škicnite. Puno pozdrava.

 
Od 26. listopada 2016. u 10:19 , Blogger Manuela kaže...

Wunderschöne Herbsteindrücke! Du hast einen schönen Garten.
Alles Liebe,
Manuela

 
Od 26. listopada 2016. u 14:14 , Blogger jaimojvrt.blog kaže...

Draga Lota, čestitam na prelijepom vrtu uređenom sa toliko smisla za lijepo i dekorativno.Uživajte u ovim toplim jesenskim danima što duže.LP.

 
Od 26. listopada 2016. u 20:38 , Blogger Lota kaže...

Liebe Manuela, danke!

 
Od 26. listopada 2016. u 20:40 , Blogger Lota kaže...

Hvala. Jesen nas je počastila i petoplim danima.

 

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

Veze na ovaj post:

Stvori vezu

<< Početna stranica