petak, 15. siječnja 2016.

Happy weekend! I jedan kao izmišljeni kolač :)

 
Dragi čitatelji,
 
kako kod mene dan počinje vrlo rano već u 8 sati bio je gotov kolač. Krenula sam tražiti recepte pa se tako kolač od rogača pretvorio u kolač od maka, a umjesto grožđica (koje ne volim osim u slatkim kolačima sa sirom) dodala sam domaći pekmez od višanja sa komadima višanja. Preeeefino nešto.
 
A onda sam mjeru za veći kalup htjela prilagoditi manjem kalupu za torte promjera svega 18 cm. Nastao je tako potpuno nov kolač.
 
 
 
Kako me jučer razveselilo ovo cvijeće. Baš je unijelo vedrinu i podiže ovaj kišni dan.
Sigurno dosad niste primijetili da volim cvijeće :).

 
Recept:
 
2 jaja
10 dag šećera
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žlica ruma (ili pola vrećice rum šećera)
7,5 dag brašna
7,5 dag maka
1 veća naribana jabuka
100 ml ulja
50 ml mlijeka
5-6 velikih žlica pekmeza s višnjama (može i iz kompota)
 
Pjenasto izmiješati jaja i šećer i polako dodavati ostale sastojke. Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
 
Glazura:
čokolada i maslac otopljeni na pari ili jednostavan posip od šećera u prahu











 
Svima vam želim savršen vikend,
 
 

7 komentara:

Od 15. siječnja 2016. u 17:44 , Blogger emily kaže...

Nádherná kuchyňa. Torta je jednoduchá, ale určite chutí výborne. Kvety milujem.
Emily

 
Od 15. siječnja 2016. u 19:51 , Blogger Svetlana Sabolcki kaže...

Sve je tako divno!Fotografije su odlične!!!Imate lepu kuhinju!����

 
Od 15. siječnja 2016. u 22:11 , Blogger Lota kaže...

Draga Svetlana, puno hvala :)!

 
Od 15. siječnja 2016. u 22:12 , Blogger Lota kaže...

Dear Emily, thank you!

 
Od 16. siječnja 2016. u 15:40 , Blogger It's Ema kaže...

Kolac svakako ide u biljeznicu pod "probati uskoro"...Sta reci nego uzivajte u vikendu..LP,Martina (dreamingnorth1blogspot)

 
Od 18. siječnja 2016. u 11:01 , Blogger Svetlana Sabolcki kaže...

:)

 
Od 18. siječnja 2016. u 18:16 , Blogger CreativaCale kaže...

Prelepe fotke Lota.Ne čitam recept za tortu jer ne mogu da odvojim pogleda od tako lepih slika.Pozz

 

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

Veze na ovaj post:

Stvori vezu

<< Početna stranica