Vrt u srpnju

By Lota - srpnja 01, 2015

Dragi čitatelji,

danas vam donosim nekoliko cvjetnih fotografija iz vrta i okućnice.

Posebno sam ponosna na grmove hortenzija koje sam jesenas sama pelcala i lijepo su se udomaćile. Jedva čekam da stasaju u prave velike grmove. Hortenzije definitivno spadaju u omiljeno mi cvijeće.



 I lavanda se dobro drži i opija nas svojim mirisom.



Ove godine odlučila sam se za jednostruke crvene pelargonije i one su se za sad pokazale naboljima u vidu izdržljivosti. Izdržale su i jako sunce i preveliku vlagu za razliku od pelargonija zonale koje su puno osjetljivije pogotovo na izravnom suncu.



Jesenas sam također posadila i nekoliko novih ruža, sve redom u roza i ružičastim nijansama i polako ali sigurno daju prve cvjetove. Nadam se da će već idućeg ljeta resiti i vaze.




I voćke su darežljive ovog ljeta. Slabašne grane mladih voćaka povijaju se pod količinom plodova.


Krošnja kuglastog javora svakom je godinom sve veća i za koju godinu pružat će obilje hlada.



Stablašica Angela priprema se za drugu cvatnju u sezoni. Iako druga cvatnja nikad nije tako bujna i raskošna kao prva, veselim se ponovno vidjeti te ružičaste čašice.

I rhuj je već stasao u pravo stablo. 





Zaista uživam u slobodnom vremenu sa svojom djecom, u šetnjama i hobijima.
Želim vam lijep ovaj sunčan dan.




  • Share:

You Might Also Like

4 komentari

  1. Draga Lota,čestitke na lijepim slikama iz vrta. Biti će to za par godina dok se sve razraste uistinu predivno. I ja sam jesenas sadila engleske ruže i dogodine se nadam obilnijoj cvatnji. Vidim da i Vi imate gauru. Nisam baš nešto zadovoljna, lijepo se razrasla i odgovara joj tlo samo slabo cvjeta.Kako je vaše iskustvo? Srdačan pozdrav i uživajte u svom vrtu u ovim vrelim danima koji su pred nama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Plan nam je ovaj dio ispred kuće gdje smo proljetos stavili ukrasnu koru ( a do tad je bio travnjak) pretvoriti u površinu popunjenu biljkama. Meni se nažalost dvije ruže nisu primile, a želja mi je imati dovoljno ruža za vaze u sezoni. Što se tiče gaure, kod menej e ona smještena tako da je izložena prijepodnevnom suncu. Vjerojatno bi bolje i ljepše cvjetala na popodnevnom suncu. Tako je barem kod moje susjede. Puno pozdrava.

      Izbriši
  2. Ne znam što bih izdvojila, ali okućnica je jako lijepo uređena. Hortenzije su i moja tiha patnja. Na žalost cijeli mi je vrt na suncu pa sam na kraju odustala od njihove sadnje. Za utjehu imam ih nekoliko u kaljevima.

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Gordana, tako sam i ja prethodnih godina hortenzije držala u teglama ali je to bilo kratkog vijeka. Jesenas sam ih postavila pred kućom budući su tamo izložene prijepodnevnom suncu i zasad se dobro drže. Veselim se da će jednog dana to bit pravi veliki grmovi s obiljem cvjetova.

    OdgovoriIzbriši