DIY, terasa, kasno ljeto i svašta nešto

By Lota - kolovoza 19, 2014

Iako ovo ljeto i nije bilo onakvo ljeto na kakva smo navikli jer uz suviše kiše i biljke su poranile u jesen, neke ruže već odavna izgledaju kao da su u kasnoj jeseni, požutjelo lišće koje opada pa i cvatnja nekih biljaka kojima još nije vrijeme, moram priznati da se nekako radujem jeseni. Ona zna biti i topla i lijepa i pomalo sjetna. Možda mi je nakon proljeća još draža od ljeta.

Sada su večeri već hladne i bez dekice nije ugodno navečer sjediti na otvorenom. Večeri stoga postaju lijene i provodim ih uz svjetlost lampe sklupčana na kauču čitajući knjige pripremljene kao ljetno štivo ili pak gledajući Toscanu, seriju uz pomoć koje koračam predivnim toskanskim krajolicima i nadam se da ću jednom tamo i otići.

Danas sam prekapajući po ladicama naišla na medij za salvete i to za tkanine i za porculan koje imam još iz nekih davnih hobby dana pa sam ih odlučila ponovno upotrijebiti. Za današnji DIY osim ljepila bili su mi potrebni kist, pamučna jastučnica, tegla i dvije šalice. Ponijelo me i da sam našla još štogod bez uzorka i to bi nastradalo :)





Predivne su mi ove salvete na ptice i krletke.
Postupak za salvetnu tehniku je zapravo opisan na ambalaži ljepila. Prvo je potrebno postaviti unutar jastučnice neki karton kako se ljepilo ne bi probilo do stražnje strane jastučnice i potom u tankom sloju kistom nanijeti lijepilo tamo gdje će se nalaziti salveta pa nakon priljubljivanja salvete kistom od sredine prema rubovima razmazivati ljepilo. Kad se posuši preko pamučne krpice zapeglati uzorak salvete.


Za porculan odnosno u mom slučaju šalice i teglu postupak je isti uz, naravno, odgovarajući medij samo bez peglanja.



Motiv sa salvete ne izrezujem već trgam prstima, tako dobijem opušteniji dojam.





  • Share:

You Might Also Like

2 komentari

  1. Blog vam je predivan,životan i stvaran očarana sam pojedinim predmetima u vašoj šarmantnoj kući.U Osijeku još uvijek kasne puuuno za Zg, sada ste dobili i IKEU, zavidim vam.I sama radim puno stvari,ali mi je nejasno kojim ljepilom se nanosi detalj sa salvete na platno pretpostavljam da to nije obično ljepilo za dekupaž,molila bih vas da mi to kažete.I eto još se ne mogu načuditi kako nisam naišla na vaš blog!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Ljiljana, hvala Vam na lijepim riječima. Da, konačno imamo Ikeu. Meni je praktično na pet minuta autom. Što se tiče lijepila za decoupage na platno u hobby dućanima ima posebno ljepilo baš za to kao i za drvo. Ovih dana sam u gužvi s poslom i ne stignem biti uključena u pisanje bloga. Uskoro će biti više vremena. Puno pozdrava.

    OdgovoriIzbriši