DIY sjenilo za lampu

By Lota - kolovoza 26, 2014

Postoje stotine tutorijala za izradu sjenila za lampu u vlastitoj režiji i ja sam se, evo, danas odlučila za izradu jednog. Istina, silom prilika jer sam neki dan slučajno potrgala originalno sjenilo ove lampe. No, krajnjim sam rezultatom više nego zadovoljna.

Razmatrala sam i kupnju novog, ali nisam našla nešto što bi mi se svidjelo i tako je pala ideja o izradi vlastitog unikatnog sjenila od ostataka ostataka (krpica, trakica).

Izradu ove vrste sjenila na već postojećoj podlozi na sjenilu gledala sam pred nekoliko godina u nekoj emisiji na TV-u.


Dakle, kod ovog DIY-a je bitno da imate sjenilo koje ima podlogu. Ovdje je neko staro sjenilo kojem sam odlijepila materjal s uzorkom koji mi nije odgovarao i zapravo krenula lijepiti novi. Ukoliko imate samo žice sjenila postupak je sličan samo što je potrebno napustiti malo materijala kako bi ga uspjeli zalijepiti za žicu ili jednostavno sašiti tunele s gornje i donje strane izrezanog materijala (koji mora biti i s gornje i s donje strane po koji centimetar veći) i provući elastičnu traku i na kraju samo obući sjenilo.

Evo kako je tekao postupak za moje sjenilo:

1. korak

Priprema potrebnog materijala


2. korak

Iscrtavanje potrebne veličine tkanine na način da ćete sjenilo ''vozit'' po istoj i ujedno olovkom označavati potrebnu visinu. Po tim crtama izrezati tkaninu.


3. korak

Vrućim ili super ljepilom premazati sjenilo te nalijepiti izrezanu tkaninu. Ako tkanina i nije savršeno izrezana, još ima vremena za popravak. Ukoliko je tkanina preduga, jednostavno škarama odrežite višak, a ukoliko je malčice prekratka, to ćete ionako prekriti ukrasnom trakom. Ukrasnu traku također zalijepiti na gornji i donji rub sjenila pomoću istog lijepila.


I na kraju konačan rezultat...







Dakle, za ovo sjenilo nije bila potrebna mašina za šivanje i sve je gotovo za svega desetak minuta.

Pozdrav,




  • Share:

You Might Also Like

2 komentari