petak, 22. studenoga 2013.

Crumble od bobičastog voća i vanilije

Već neko vrijeme se spremam upotrijebiti zalihu bobičastog voća iz škrinje među kojima su i mamine domaće bio kupine. Sjetila sam se da bih mogla ispeći crumble. 
Slijedi pospremanje kuće i kuhanje ručka. Danas će on  biti tipično lički. Dinstano kiselo zelje na palenti s kobasicama za muža Ličanina.






Samo ću reći da kuća predivno miriše! Mmmmmmm....

Evo i 

Recept
Za mrvice:
·         100 grama integralnog brašna
·         30 grama zobenih pahuljica
·         50 grama šećera
·         naribana korica jednog limuna
·         80 grama maslaca

Voćni dio:
·         cca 500 g različitog bobičastog voća
·         2 žlice šećera
·         2 žlice meda
·         1 žlica arome vanilije
·         1 vrećica pudinga od vanilije
·         1 vrećica bourbon vanilin šećera
·         sok pola limuna

Postupak:
Zagrijati pećnicu na temperaturu od 180 stupnjeva.
U jednu posudu staviti sastojke za mrvice i na kraju maslac kojeg ste narezali na komadiće. Nakon toga rukama izradite smjesu. Bit će mrvičaste strukture.
U drugu posudu staviti voće i ostale sastojke i promiješati.
Zatim  u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu staviti voćnu smjesu koju ćete prekriti mrvičastom smjesom. Crumble je potrebno peći oko pola sata.



Dobar tek!



0 komentara:

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica