Eden Rose i svijetloplavi akcenti

By Lota - kolovoza 26, 2016

Prije nekoliko godina dok bih se vraćala s posla kući u kasno proljeće uvijek bih zamijetila prekrasan grm ruža. Romantična ruža u čijim se čašicamam stapaju svijetlo roza i kremasto bijela. Neko vrijeme sam pokušavala doznati koja je to vrsta i uspjela sam tako da sad već drugu godinu imam u svom vrtu tu sortu. Po meni najljepša ruža koju je uzgojila Marie Louise Meilland iz Francuske 1985. godine. Sam grm brzo raste i budući da se može uzgajati i kao penjačica planiram postaviti  neki potporanj.



Sad je već postao pravi mali ritual petkom ujutro ubrati ruže za vazu. A onda ih unijeti u kuhinju, donijeti vazice i slagati buketiće. Dobar početak vikenda, zar ne? Ovo su jutrošnje ruže ubrane dok mi je još rosa kvasila stopala. I onda čovjek shvati koliko je malo potrebno za sreću.


Nedavno smo na poklon dobili ovakva dva ukrasna stupa. Još uvijek nismo odlučili gdje ćemo ih smjestiti. Divni su i zaista zaslužuju da im se pronađe posebno mjesto.



I kao i prošlog petka opet smo u blagovaonici. Neki dan sam se latila kista i u par poteza obojala ovu sklopivu stolicu u trenutno omiljenu mi svijetlo plavu nijansu. Uparila sam ju s jastukom i vazicom u istoj nijansi.






Večeras se posebno veselim čoporativnom ženskom izlasku.

I godišnji odmor je na izmaku. Predstoje nove obaveze i neka nova iskustva. A sljedeći tjedan imamo i jedan novi početak. O tome drugi put.

Lijep vikend svima,


  • Share:

You Might Also Like

5 komentari

  1. Predivne ruže, mirišu čak do mene.Lp.

    OdgovoriIzbriši
  2. ich habe gestern auch ROSEN vom GARTEN abgeschnitten
    sie machen einfach ein LÄCHELN in das GESICHT;;;;

    wünsche noch einen schönen TAG
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    OdgovoriIzbriši
  3. Dear Lota,
    Look particularly good this place and painted seat. Roses are wonderful as vases!
    Hugs, Mia

    OdgovoriIzbriši
  4. Lota,
    wunderschön, einfach wunderschön.
    Schöne Herbsttage
    Katka ♥

    OdgovoriIzbriši