Izložba koja vraća u prošla božićna vremena

By Lota - prosinca 16, 2015

Ove godine Zagreb je proglašen najdestinacijom za Advent između nekoliko gradova uvjerljivo s najvećim brojem glasova pa je tako pretekao i neke daleko poznatije svjetske metropole. Bez lažne skromnosti ova me činjenica čini ponosnom. Grad je zaista predivan. U širem centru već par tjedana vlada pravi predblagdanski ugođaj.
 
Međutim, božićni ugođaj ne dešava se samo na ulicama gdje se zadržava većina posjetitelja. Tako svake godine tradicionalno idemo na božićnu predstavu, a želim vam pokazati i fotografije s posjete izložbi pod nazivom Božić starog Zagreba koja se održava u galeriji Klovićevi dvori. Za svaku preporuku jer ćete se malo odmaknuti od gužve, uspinjačom se uspeti na Gornji grad i s visine promotriti grad, a onda se uputiti na izložbu i uživati u postavi starih jaslica i božićnih i novogodišnjih čestitki.
 
Tako divne, starinske i romantične čestitke da mi je upravo žao da takvih nema i danas. Jedina mana ovom postu nadahnutom prošlim vremenima građanskog društva su fotografije s mobitela. Onaj osjećaj da nešto nisam ponijela odnosio se na fotoaparat, no vjerujem da ćete uspjeti prepoznati ono čime sam ja oduševljena.
 

















 
Lijep pozdrav,
 
 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentari