Crumble od bobičastog voća i vanilije
By Lota - studenoga 22, 2013
Već neko vrijeme se spremam upotrijebiti zalihu bobičastog voća iz škrinje među kojima su i mamine domaće bio kupine. Sjetila sam se da bih mogla ispeći crumble.
Slijedi pospremanje kuće i kuhanje ručka. Danas će on biti tipično lički. Dinstano kiselo zelje na palenti s kobasicama za muža Ličanina.
Samo ću reći da kuća predivno miriše! Mmmmmmm....
Evo i
Recept
Za
mrvice:
·
100 grama integralnog brašna
·
30 grama zobenih pahuljica
·
50 grama šećera
·
naribana korica jednog limuna
·
80 grama maslaca
Voćni
dio:
·
cca 500 g različitog bobičastog voća
·
2 žlice šećera
·
2 žlice meda
·
1 žlica arome vanilije
·
1 vrećica pudinga od vanilije
·
1 vrećica bourbon vanilin šećera
·
sok pola limuna
Postupak:
Zagrijati
pećnicu
na temperaturu od 180 stupnjeva.
U
jednu posudu staviti sastojke za mrvice i na kraju maslac kojeg ste narezali na
komadiće.
Nakon toga rukama izradite smjesu. Bit će mrvičaste strukture.
U
drugu posudu staviti voće i ostale
sastojke i promiješati.
Zatim
u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu
staviti voćnu
smjesu koju ćete
prekriti mrvičastom
smjesom. Crumble je potrebno peći
oko pola sata.
Dobar
tek!
0 komentari