Vrt

Vrt u travnju i svibnju

By Lota - svibnja 08, 2018

Dragi moji,

danas vam donosim fotografije vrta kroz zadnja tri tjedna. Osim prve fotografije koju sam izabrala za naslovnu fotografiju posta sve ostale su kronološki poredane. Tako je moguće pratiti koliko je vrt napredovao u ovom kratkom periodu.

Kad sam se vratila s puta kao da sam došla u neki drugi vrt koliko je sve nabujalo. Dobrodošlicu su mi s vrata ograde najprije poželjeli cvjetovi ukrasnog luka kojeg imam po prvi puta i to sasvim slučajno jer su lukovice očito bile zajedno s onima od tulipana. Tulipane i bergenije smjenili su crveni božuri. Oni roza još čekaju svoj red na cvatnju. Polako odlaze cvjetovi roze iglice, a prevlast se spremaju preuzeti ruže. Neke su već procvale, a većina pupova tek čeka pokazati svoju raskoš. Nadam se krajem tjedna, taman na rođendan naše kćeri.

Od jeseni novinu u mom vrtu čini nekoliko ruža, a među ostalim penjačica Cecile Brunner čije ćete cvjetove vidjeti pri dnu posta. Nažalost, ovu zimu nje izdržala penjačica Madame Isaac Pereire. Dugo sam se nadala da će se prolistati no ipak ću joj morati naći zamjenu na jesen. Ne mogu prežaliti njen kupinasti miris.

Neka vam je ugodna šetnja mojim vrtom.






































































  • Share:

You Might Also Like

1 komentari