Stvaramo uspomene

By Lota - listopada 06, 2017

Dragi čitatelji,

da se malo javim. Hvala svima koji mi šaljete mailove i potičete da se i dalje javljam.

Danas je pravi jesenji kišni dan. Gotovo čitav rujan je bio takav. Nakon nesnosnih vrućina preko noći došla je prava tmurna jesen. Neki dan sam iskoristila lijepo vrijeme i posadila lukovice tulipana. Do sad nisam imala previše sreće jer bi mi nešto pojelo sve lukovice. Ovaj put se nadam uspjehu. Malo sam prorijedila i obrezala biljke u predvrtu. Baš se sve razraslo. Pogotovo je teško obuzdati japansku vrbicu. Borim se cijelo ljeto. Ja odrežem ona još više poraste. Malo sam pretjerala i sa sadnjom. Kad se previše razrastu u pokušaju da svaka od biljaka zauzme svoj djelić zemlje djeluje pomalo neuredno. Eto, tim sam se bavila neki dan. 

U rujnu je došla i 35. godina na vrata. Uopće se ne osjećam tako ''starom''. Hvatali smo lijepe dane pa otišli na vikend u jedne terme, malena se prvi puta vozila u vlaku, idemo u kazalište, čitamo, četvrtkom je naša književna večer kada odlazimo u knjižnicu i slušamo priče, stvaramo uspomene...


Uvijek nešto prevrćem po kući. Uglavnom je to dječja soba. Tu nekako najviše volim prtljati.






Još uvijek uspijem ubrati i pokoji cvijetak za vazu. To je kod mene obavezno. Posebno je krasan grm bijelih jesenskih šumarica. 




Jednom sam u žurbi ispekla brzi kuglof preliven čokoladom i listićima badema i sad dečki stalno traže da ga pečem.Sram me i priznati da je u tjedan dana na stolu bio četiri puta.

Uskoro se pripremamo sudjelovati u jednoj humanitarnoj akciji za koju ćemo sin  i ja zajednički peći mini verzije ovog kuglofa.







Budite dobro.

Vaša,

  • Share:

You Might Also Like

4 komentari

  1. Hello Dear Lota,
    You have changed the format of your blog and no longer appears: translation. I do not know the spoken language. It's a little hard to comment. The pictures send a lot of joy and joy!
    I wish you a wonderful weekend, Mia

    OdgovoriIzbriši
  2. Možeš se slobodno i češće javiti, baš uživam u fotkama! :) Juuuj, jedva čekam da moja Sofi poraste pa da joj uredimo sobicu. Inspiracije mi ne manjka. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala što nas ne napuštate.Radujem se svakom novom postu.Lijep pozdrav Mila

    OdgovoriIzbriši
  4. ... i mene veseli svaka nova objava, a rado pregledam i starije postove ... i uživam :) Šmizla je preslatka i bome nije više beba. Pozzz Gordana

    OdgovoriIzbriši