Vintage vjenčanje - Retki nađu retke

By Lota - lipnja 26, 2017

Dragi čitatelji,

danasas se javljam posebno sretna. Još uvijek po dojmom jučerašnjeg vjenčanja moje drage radne kolegice i prijateljice.

Kad me prije nepuna tri mjeseca pitala želim li dekorirati njeno vjenčanje moram priznati da sam dosta oklijevala. Bojala sam se izvesti takav projekt bez prethodnog iskustva i to potpuno sama. Na kraju sam pristala. I dobro da jesam jer sam posljednja dva mjeseca uživala u odabiru boja, cvijeća i detalja koji će zadanu vintage temu učiniti autentičnom i posebnom.

U cijeloj priči vjenčanica je bila najlakši dio. Trebalo nam je svega 20 minuta do odluke da je to upravo ta. 

Iako fotografije govore tisuću riječi ipak ću istaknuti kako je tekao proces odabira svih detalja.

Za stolnjake je odabrana bež zlatna nijansa s diskretnim sjajem. Toj boji stolnjaka lijepo komplimentiraju bijele tiffany stolice koje su posebno unajmljene za ovu priliku. To je bila osnova na koju sam kasnije nadograđvala detalje. Visoke zlatne svijećnjake na koje sam lijepila svijeće u čašicama kako bi se spriječilo curenje voska po stolovima. Svaki stol dobio je brojčanu oznaku uokvirenu u zlatni okvir za fotografije. Razmišljajući kako da oplemenim te oznake i čim više personaliziram odlučila sam na svaku oznaku stola dodati po jedan ljubavni citat. Svaka oznaka odnosno stol bio je obilježen drugačijim citatom. To ćete vidjeti na fotografijama.

Nadalje, bijeli platneni ubrusi personalizirani su uz pomoć kartica s imenima i datumom vjenčanja mladenaca. Ukrasni okvir tog printa protezao se i na kartice popisa i rasporeda sjedenja gostiju na ogledalu na ulazu u dvoranu. Također, svakom je ubrusu dodan zeleni listić.

Što se tiče odabira cvijeća tu sam potrošila najviše vremena. Nisam željela uobičajene kombinacije cvijeća i boja. Željela sam zaokružiti taj odabir vintage temom i bojama koje lijepo prate zlatno bijelu bazu.

Odabrala sam bijele hortenzije, dalije, puder roze i ruže boje breskve, gipsofilu, roza božure,bijelu astilbu te eukaliptus kao zelenilo. No trebalo je znati i koju količinu cvijeća naručiti. Kad prvi put radite ovakav pothvat nije baš svejedno hoće li nedostajati cvijeća jer dojam zasigurno neće biti isti. Tako sam danima crtala cvijeće u vazama koje sam prethodno kupila. I na kraju napravila popis količina i vrsta i poslala narudžbu. Za vaze sam odabrala tri visine kako bih postigla razigranost i volumen.

Vjenčani buket imao je opuštenu formu uz prethodno pobrojano cvijeće no dodala sam iz svog vrta malu roza hortenziju i još jednu nerascvjetanu zelenu kao i ružu Eden rose. Stručak sam najprije omotala satenskom trakom pa preko toga čipkom i zlatnim štrasom. Na to sam stavila zlatni vintage broš.

Za stol mladenaca koji mora biti posebno svečan odabrala sam velike vaze različitih visina kao i stare čajnike i posude koje sam obojala u zlatno. One su redom moje privatno vlasništvo kao i zlatni sat koji se krasno uklopio u ovu vintage priču. Za one koji prate moj blog mogli su ugledati još malo vlastitog inventara. Lanterne i krletku u podnožju glavnog stola. Centralni dio stola činila su drvena zlatna slova Mr & Mrs. Stolnjak je također zlatni no prekriven čipkom koja doprinosi vintage dojmu.


Također jedan dio dvorane pretvoren je u tzv. ''living room''. Na posudbi je bio radni stol iz naše radne sobe baš kao i kovani krevet i noćni ormarić.

Na radnom stolu bila je smještena retro pisaća mašina Mercedes u crnoj boji koja je dodatno naglasila ostale boje. Na njoj su gosti mogli ispisati poruke mladencima i staviti ih u mini retro koverte a koje će pročitati na njihovu prvu godišnjicu braka. Također, gosti su mogli ostaviti i otisak prsta i tako pomoći da grane na drvetu dobiju listiće. Mladencima će to zasigurno biti lijepa uspomena na dan vjenčanja. S desne strane postavljen je slatki stol sa slasticama. Dizajn torte i odabir dekoracija također pripada meni.

Na ulazu u dvoranu postavila sam štafelaj sa bijelim ogledalom na kojem su bile zalijpljenje kartice s popisom gostiju i rasporedom sjedenja. Gornji dio ukrasila sam granom eukalipusa i malim buketićem cvijeća zataknutim u cvjećarsku spužvu. Podno štafelaja postavila sam par panjeva i svjećica.

Crkvu sam uredila jednostavno. Unaprijed sam imala informaciju da ću za dekoraciju imati svega 20 minuta prije početka vjenčanja. Stoga je sve moralo biti unaprijed pripremljeno i dobro, dobro osmišljeno. Klupice su krasile metalne vaze sa gipsofilom i zelenilom omotane čipkom koja je padala uz rub klupa. Stolice mladenaca ukrasila sam tilom i objesila na svaku vjenčić od gipsofile i eukaliptusa. Crkva je bila dekorirana vrlo jednostavno, ali elegantno i nenametljivo kako se i priliči.

Počastit ću vas i kojom fotografijom mladenaca. 

Mislim da je ovo najdulji post ikad. Ide uz moj najveći projekt dosad što se dizajna i dekoriranja tiče.

Iako je bilo dosta stresno jer sam bila u dvostrukoj ulozi i dekoratera i gosta opet bih ponovila ovo iskustvo. Već sam dobila nebrojeno puno pohvala, a bez lažne skromnosti i sama sam vrlo zadovoljna kako je sve ispalo.


















































































































  • Share:

You Might Also Like

4 komentari

  1. Čestitam Lotić, ukomponirala si tako da su riječi suvišne.Sve je urađeno s ljubavlju a vintage šarm posvuda. Kombinacija osnovnih boja-predivno čak sam zamijetila da je i boja mladenkine kose - staro zlato.Lijep ti pozdrav ovog predivnog dana.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno uredjeno, voljela bih prisutstvovati jednoj takvoj svadbi.

    OdgovoriIzbriši