Danas palimo svijeću nade

By Lota - studenoga 29, 2015


 Dragi čitatelji,
 
s ovom nedjelju ušli smo u vrijeme došašća ili adventa. Vjerujem da su svima koji slave Božić adventski vjenčići spremni i čekaju da se upali prva svijeća.
 
No razmišljamo li ikad o značenju vjenčića i svijeća? Prvi adventski vijenac imao je čak 28 svijeća. Po jednu za svaki dan adventa pri čemu su se razlikovale one za radne dane u tjednu od onih za adventske nedjelje. Danas svi uobičajeno palimo svake nedjelje adventa po jednu svijeću. Današnja je svijeća nade. Svakome od nas potrebna je nada. Uvjerenje da će sve biti dobro.







 

Ove godine odlučila sam se za adventski vjenčić u sivkastim tonovima. Najobičnije svijeće opasala sam ukrasnim trakicama u nijansama koje pristaju temi i krajeve spojila pribadačama s ukrasnim glavama. Pokoja zvijezda, ptičica, mašnica i figurica i rezultat je tu. Jednostavan na stalku za torte dolazi do izražaja i čini stol prekrasnim.









Svima vam želim da uz ovaj divan običaj paljenja svijeća ugrijete svoja srca u duhovnom smislu, da kročite pravim putem i steknete nadu u novi život pogotovo u ovo vrijeme kada je ljudska sebičnost potisnula altruizam.
 
Divnu prvu adventsku nedjelju svima,

  • Share:

You Might Also Like

0 komentari