Proljetni miks post

By Lota - ožujka 25, 2017

Dragi čitatelji,

danas sam vam donosim pregršt fotografija koje sam okinula tijekom dana. Neki kadrovi su prikaz trenutnog stanja u vrtu, neki trenutno raspoređenih dekoracija po kući. Vaze su pune cvijeća. Sve miriše i baš uživam. Jučer sam se počastila ranunkulama. Zaista su divne, a navečer kad sam se vratila kući s posla dočekao me mamin buket narcisa iz njenog vrta.

Neki dan sam dobila sadnicu jasmina, a moja draga prijateljica s bloga Moj seoski vrt poslala mi je sadnicu tritome. Uvijek u proljeće zasvrbe me prsti i poželim posaditi puno toga. Proljetos sam zasadila i ruže Gertrude Jekyll, Herkules i James Galway u nastojanju da proširim broj ruža za rez ali i da krase okućnicu.

Onda smo malo izmijenili dio predvrta. Buxus kugle obukli smo u koru. Tako se ljepše ističu. Iza kuće  još smo posadili drvce Salix Hakuro Nishiki. I taj dio okućnice dobit će jednu ovalnu gredicu uz stazu. Još je u izradi. Nisam fotografirala ni dio dvorišta gdje smo navezli zemlju i posijali novi travnjak. Trenutno je baš neugledno. 

Jesenas sam misleći da se neće primiti iščupala kod mame zdravac. Sve se primilo i baš se veselim da stasa uz rub ograde. Koliko je promjena u samo tjedan dana. Toliko je toga propupalo, procvjetalo, izniknulo iz zemlje. 














Ovdje je prikaz prije i poslije. Trebalo je ukloniti travu i poravanati zemlju, staviti geotekstil i na kraju ukrasnu koru. 





 




























  • Share:

You Might Also Like

2 komentari

  1. Vidi se da te "prstići svrbe", prostor oko šimšira mnogo ljepše izgleda s korom i odmah više dolaze do izražaja. Ja s korom baš nemam dobra iskustva. Kako god postavljala i foliju i agro tekstil i na to koru, korov uvijek nekako nađe put i izbija .... a to onda više nije to to. Fotografije su ti kao i uvijek jako lijepe i upravo zbog toga tvoj blog mi je još draži :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Gordana, izbija i meni trava pa moram redovito čupkati. No ne izbija nužno odzdo veće gore s kore kako vjetar nanese sa susjednih livada. Puno, puno pozdrava!

      Izbriši